modadil
Loading
Çağrı Merkezi
MODA

HAZIRLIK SINIFINI ATLA! HAYATTAN 1 YIL KAYBETME!

MODADİL Hazırlık Atlama programlarında kendi üniversitenin uyguladığı sınava uygun eğitimi alır, gerekli becerileri geliştirir ve bol pratikle hedefe koşarsın!

HAZIRLIK ATLAMA

HAZIRLIK SINIFINI ATLA! HAYATTAN 1 YIL KAYBETME!MODADİL Hazırlık Atlama programlarında kendi üniversitenin uyguladığı sınava uygun eğitimi alır, gerekli becerileri geliştirir ve bol pratikle hedefe koşarsın!

NEDİR BU HAZIRLIK ATLAMA SINAVI?

Üniversitelerin %30 - %100 İngilizce eğitim veren bölümlerini kazandığınızda o bölümdeki İngilizce eğitimlerde sorun yaşamamanız için Hazırlık Okulu ya da Hazırlık Sınıfı adı altında 1 yıl sadece İngilizce eğitimi alırısınız. Birçok bölüm için zorunlu olan bu 1 yıllık eğitimi almadan, doğrudan bölümüze geçebilmek için yeter miktarda İngilizce bilgisine sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir. Bunun için ise okullar daha başlamadan Hazırlık Atlama Sınavı (Proficiency) adlı bir teste tabi tutulursunuz.

ATLAMASAK OLMAZ MI?

Hazırlık sınıfını atlamak elbette zorunlu değil ve atlamayıp 1 yıl hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Ancak, hayata 1 yıl daha geç atılmanıza neden olacak bu durumun ileri zamanlarda pişmanlığını yaşayabilir, “Keşke hazırlığı atlasaydım!” diyebilirsiniz. Kısacası, hayattan 1 yıl kazanmak için atlayabiliyorsan atlamakta kesinlikle fayda var.

PEKİ BU SINAVA GİRMESEK OLMUYOR MU?

İsterseniz sınava girmeyebilirsiniz tabi, ancak bu durumda üniversiteniz İngilizce seviyenizi tespit edemeyeceği için sizi hazırlık sınıfında en alt seviyeden başlatacaktır. Siz gerçekte o seviyenin üstünde bir İngilizce bilgisine sahipseniz bu durum ciddi oranda canınızı sıkabilir ve sizin için tam bir zaman kaybına dönüşür. Yani, hazırlık atlama sınavına girmeniz zorunlu olmasa da mutlaka girmelisiniz. Hazırlık sınıfını atlayacak bir puan alamasanız dahi İngilizce düzeyinizi belirleyecek bu sınav sonucuna göre size uygun olan seviyeden hazırlık eğitimine başlar, boşa zaman harcamaz ve belki de yaz dönemini beklemeden sadece 1 dönem sonunda, yani semester tatilinde hazırlık sınıfını bitirebilirsiniz.

TAMAM, GİRMEYE KARAR VERDİM DİYELİM. SINAVDA NE SORULACAK BANA?

Hazırlık atlama sınavlarının içerikleri üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilmektedir. Hemen her üniversitenin test ettiği Reading (okuma) gibi bazı becerilerden farklı olarak Speaking (konuşma) becerisinin birçok üniversitenin hazırlık atlama sınavında test edilmediğini biliyoruz.

BU SINAVI GEÇMEK VE DOĞRUDAN BÖLÜMÜME BAŞLAYABİLMEK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR?

Güzel soru… Biraz önce size bazı üniversitelerin hazırlık atlama sınav örneklerini gösterdik. Siz de görüyorsunuz ki bu sınavların istisnasız hepsi Reading bölümü içeriyor. Buradan anlamamız lazım gelir ki İngilizcede seviye tespiti için en temel alan Okuduğunu Anlama ve Yorumlama Becerisi. Madem öyle, bol bol okuma yapmanız gerektiğini söylememizde fayda var. Ayrıca, Grammar and Vocabulary kısmının genellikle sınavlarda yer aldığını görüyoruz. Listening, Writing, ve Speaking gibi diğer beceriler ise üniversitesine göre değişiklik göstermekle beraber azımsanmayacak kadar çok. Bu da demek oluyor ki, Hazırlık Atlama sınavını geçebilmek için alt becerilerle birlikte dört ana beceriyi içeren kapsamlı bir çalışma yapmanız gerekiyor.

KAPSAMLI ÇALIŞMA İÇİN NASIL BİR YÖNTEM İZLEMELİYİM?

Becerilerin birbiriyle iç içe çalışmanızda fayda var. Biraz daha açarsak, mesela bir Reading çalışması yaptığınızda Okuduğunu Anlama ve Yorumlama çalışmalarıyla beraber cümlelerin içerisinde geçen dilbilgisi yapılarını ve kelimelerini (eş anlamlılarıyla birlikte) de çalışmanız gerekir. Buna Listening ve Speaking açısından bakarsak şöyle bir yorum getirebiliriz: Yaptığınız tüm dinleme çalışmalarının ardından aynı veya benzer konularda konuşma pratikleri de yapmanızı tavsiye ederiz. Sözün özü, kapsamlı çalışma dediğimiz şey entegre çalışmadır, yani her beceriyi iç içe öğrenmektir.

SİZ NASIL BİR PROGRAM UYGULUYORSUNUZ?

Tam da yukarıda tavsiye ettiğimiz gibi bir program hazırladık size. Haydi gelin inceleyelim biraz!

Hafta içi 5 gün kursa gelmeniz gerekecek en başta. Her gün sabah 10.00 ile öğlen 14.45 saatleri arasında kursumuzda olmalısınız. Bu yetecek mi peki? Tabii ki hayır…

Ayrıca, sizin için hazırlanmış mükemmel bir ödev programımız var. Her derste çalıştığınız beceri ve konuyla ilişkili ödevler veriyoruz. Yani, bir aylık süre içerisinde kursumuzda alacağınız 100 saatlik eğitimin dışında evde ya da kursumuzdaki çalışma salonunda da en az bi 100 saatlik çalışma daha yapmalısınız.

BİR AYLIK SÜRE DEMİŞKEN, HAZIRLIK ATLAMA KURSLARINIZ HANGİ TARİHLER ARALIĞINDA? BEN SINAVIMA YETİŞEBİLECEK MİYİM?

Elbette yetişebileceksiniz! Bütün programımızı sizin üniversitelerinizin sınav takvimlerine göre hazırladık. Sitemizde bulunan “Açılacak Gruplar” sekmesinin altında Hazırlık Atlama programımız için gün, saat ve kontenjan gibi detay bilgilere ulaşabilirsin.

Şimdi gelin size derslerde ne yapacağız onu anlatalım!

Kursumuzda Hazırlık Atlama eğitimi dil becerileri üzerinden uygulanmaktadır. Hâlihazırda Hazırlık Atlama sınavları yapan ve hazırlık okulları bulunan üniversitelerin uygulamış oldukları sistemler incelenerek alanının en iyilerinden oluşan öğretmen kadromuzun hazırlamış olduğu müfredatta mevcut olan beceriler şu şekildedir:

Reading (Okuduğunu Anlama ve Yorumlama),

Listening (Dinlediğini Anlama ve Yorumlama),

Speaking (Tematik ve Mülakat Tipi Konuşma Becerisi),

Writing (10’dan fazla Essay türünde Yazma Becerisi) ve

Use of English and Vocabulary (Dilbilgisi ve Kelime Bilgisi).

Hazırlık Atlama sınavlarında test edilen beceriler için en uygun eğitimi interaktif ortamda maksimum 15 kişilik ve akıllı tahtalarla donatılmış sınıflarda en uygun yöntemlerle sunuyoruz. Gruplarımızın programları en kapsamlı sınavlara göre hazırlanmış olup “her güne bir beceri” metoduyla uygulanmaktadır. “Peki benim üniversitemde yapılan Hazırlık Atlama (Proficiency) sınavında her beceriden yok, ben de mi her gün geleceğim?” sorusuna cevabımız “EVET”. Sorumlu olmadığın becerilerle ilgili ders yaptığımız günlerde sana özel etüt programlarımıza katılabilirsin. Yani, diğer becerilerde kendini daha fazla geliştirme fırsatı demek bu!